informatie over mondkapjes

Bekijk de onderstaande vragen omtrent mondkapjes en krijg antwoord op uw vragen.

Veel gestelde vragen

Het is misschien even wennen. Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes dragen. In bussen, treinen, trams en metro’s is het lastig om 1,5 meter afstand te bewaren. Het dragen van mondkapjes kan dan extra bescherming bieden om de verspreiding van corona tegen te gaan. Wie geen mondkapje draagt, loopt kans op een boete. De hoogte daarvan is nog niet bekend. Een groot effect op de virusuitbraak heeft het helaas niet. Volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel houden de mondkapjes hooguit 5 tot 10 procent van de besmettingen tegen.

In het vliegverkeer zullen mondkapjes ook horen bij het ‘nieuwe normaal’. Veel vliegtuigmaatschappijen, waaronder KLM, stellen het gebruik van mondkapjes verplicht. KLM heeft 6 miljoen mondkapjes besteld voor als het vliegverkeer weer zal opstarten. Ook de Thalys, de internationale trein die tussen Amsterdam en Parijs rijdt, verplicht het gebruik van mondkapjes.

Nee, een mondkapje voor persoonlijk gebruik buiten de zorg wordt niet vergoed door de overheid.

 

Wanneer u een wegwerp mondkapje gebruikt, dient u het mondkapje weg te gooien bij het restafval, dus in de grijze container.

Wanneer u een herbruikbaar mondkapje heeft, dient u het mondkapje na gebruik onmiddellijk goed reinigen.

Nee. Het is belangrijk dat een mondkapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht en de neus en mond bedekt. Een zakdoek zorgt hierbij voor onvoldoende bescherming.

Probeer tijdens het op- en afzetten je gezicht niet aan te raken met je handen, raak alleen het elastiek aan.

De manier van het op-  en afzetten van je mondkapje is erg belangrijk. Voor goede instructies, klik op de ‘instructies’ pagina op onze website.

De Masker Specialist

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van mondkapjes voor bedrijven en zorg instellingen. Door onze goede contacten met Chinese fabrieken kunnen wij maskers leveren met certificeringen volgens de CE- norm. Ook worden de mondkapjes uitvoerig door Tüv inspecteurs getest.

We kunnen daarom ook met trots zeggen dat wij het vertrouwen van de Duitse regering hebben gekregen om een van de hoofdleveranciers van de mondkapjes te zijn.  Dit geeft u de garantie dat de maskers van de beste kwaliteit zijn.